Начало Контекст Сладкарството е огромен океан - винаги могат да се направят нови и нови десерти, смята сладкарят шеф Рони Киркова
126
България

Сладкарството е огромен океан - винаги могат да се направят нови и нови десерти, смята сладкарят шеф Рони Киркова

Сладкарството е един океан, който никога не свършва.Винаги могат да се направят нови и нови десерти.

| 18 Октомври 2025, 17:10 ч.
Сладкарството е огромен океан - винаги могат да се направят нови и нови десерти, смята сладкарят шеф Рони Киркова
Сладкарството е огромен океан - винаги могат да се направят нови и нови десерти, смята сладкарят шеф Рони Киркова
Снимка © БТА

Сладкарството е един океан, който никога не свършва. Винаги могат да се направят нови и нови десерти. Това каза в интервю шеф сладкарят Рони Киркова. Тя решава да се занимава със сладкарство, след като преди това има сладкарница в Стара Загора.

Заради разрастване на дейността, фирма "Инжсервиз" ООД - Попово търси сервизн

Сроковете за въвеждане на еврото, плащането с банкови карти, санкциите при на

Приходите от нощувки през август 2025 година в област Смолян са 7 230 900 лев

Мъж на 42 години е задържан в Ямболско при специализирана полицейска операция

WWF България започват кампания в социалните мрежи, която да повиши осведомено

„Отворих сладкарница „Адонай“ през 1993 година, тогава не бях сладкар и постепенно клиентите ме насочиха да започна да се занимавам с това, като ми даваха някои леки рецепти. Първоначално бях самоука, но с течение на времето постих много курсове и последните десет години се обучавах от световни и европейски шампиони в сладкарството“, разказва шеф сладкарят. И скромно допълва, че дори е била преподавател в една от най-престижните кулинарни академии в света- Le Cordon Bleu Paris. „Традицията в сладкарското изкуство на французите е най-доброто в света. И моето школуване във Франция ми помогна много в моето израстване като сладкар. Там ми се преобърна „чипът“ в разбирането ми за сладкарството, защото те влагат много сърце, емоция и живот в изработката на различни сладкиши“, разказа сладкарят.  

След като дълго време се учи и работи в чужбина, се завръща в България и в Стара Загора и възобновява сладкарница „Адонай“, където старозагорци и гостите на града могат да опитат това, което е научила да прави. Старая се да има за всеки вкус и да мога да угодя и на най-претенциозния клиент, казва шеф Киркова. И допълва, че според нея визията на десертите, които приготвя, също е много важна, защото „хората първо опитват с очи, а след това опитват и самия десерт. А вкусът също трябва да бъде феноменален, за да се запомни и да бъде неповторим, обяснява кулинарът. Но допълва, че „хората усещат, когато нещо е направено със сърце. А българинът обича сладкото“.

Любима рецепта сладкарят казва, че няма, „защото всяка рецепта е различна сама за себе си“. Но сладкарството за нея е посвещение, начин на живот, вдъхновение и радост. Мотивира я това да прави нови неща, да изпробва нови рецепти и с това да се развива. И въпреки че понякога съм уморена, защото сладкарството изисква и тежък физически труд, когато видя резултата, това ми дава сили да продължа напред, допълни шеф Киркова.

Според нея всяка домакиня може да забърка сладкото изкушение, любимо на мнозина, а именно кекс. Но трудността идва при неговото печене. „Важно е да познаваме фурната си и да имаме знания за някои техники при печене, които са много лесни“, каза сладкарят. Тя заяви, че тайната съставка е винаги да се готви с любов.

Шеф Киркова обясни, че е изследвала диетичното хранене и заяви, че най-важното е да обръщаме внимание на качеството на храната, с която се храним, както и на нейното количество. 

Събирането на доказателства е приключило, материалите са изпратени на наблюда

Конкретни предложения и стъпки за разрешаване на проблемите с водоснабдяванет

Опасения от евентуални измами след приемането на еврото у нас от 1 януари таз

„Съвременното сладкарство намалява захарта, както и солта в кухнята. Важно е да не се лишаваме, но и да не прекаляваме“, обяснява сладкарката.  

Днес шеф Рони Киркова беше специален гост на шестия Празник на тиквата в старозагорското село Дълбоки. Тя представи пред присъстващите специално приготвен тиквен пай, шоколадова торта с тикви, десертчета с желатин от тиква и с мус от тиква. Според кулинара тиквата дава много възможности за работа с нея за различни по вид десерти, а и ястия. „Могат да се приготвят макарони от тиква, както и кескове с тиква. Всичко в сладкарството може да бъде изработено с тиква, стига този продукт да бъде любим на хората“, обясни сладкарят.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Движението при км 391 на път Симитли - Кресна се осъществява двупосочно в една лента заради катастрофа
Движението при км 391 на път І-1 Симитли - Кресна се осъществява двупосочно в една лента заради пътнотранспортно произшествие, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". От пресц ...
За десета година в Радомир се отбеляза Денят на бозата
С Шествие на приятелството, празнична програма, алея на занаятчийството и много други прояви в град Радомир отбелязаха за десета поредна година Деня на бозата. Кметът Кирил Стоев п ...
Адвокатите не само съветват и защитават, те са призовани да обсъждат всички обществено наболели въпроси
Адвокатурата има ролята да отстоява принципа на законността, справедливостта, когато те са застрашени или нарушени, каза Евгени Попов, председател на Адвокатска колегия – Габ ...
Над 160 автомобила са проверени в рамките на специализирана полицейска операция на територията на област Благоевград
Над 160 автомобила са проверени до обед в рамките на специализирана полицейска операция по линия на пътната безопасност на територията на област Благоевград днес и утре. Това каза ...
Служители с немски и английски език, инженери и електротехници са сред най-търсените специалисти на пазара на труда в Русе
Служители с немски и английски език, инженери, електротехници, механици и медици са сред най-търсените специалисти през тази седмица в Русе. Това съобщи Йоана Терзиева – дир ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Още два самолета F-16 Block 70 пристигнаха в България по договора от 2019 г.
Още два български самолета F-16 Block 70 кацнаха в Трета авиационна база в Граф Игнатиево днес, съобщиха от пресслужбата на Министерството на отбраната. Самолетите бяха посрещнати ...
Мъж на 58 години е пострадал при катастрофата край Микре на главния път София – Варна
Мъж на 58 години е пострадал при катастрофата край Микре на главния път София – Варна, съобщиха от полицията в Ловеч. Инцидентът, при който лек автомобил самокатастрофира, е ...
Движението при км 391 на път Симитли - Кресна се осъществява двупосочно в една лента заради катастрофа
Движението при км 391 на път І-1 Симитли - Кресна се осъществява двупосочно в една лента заради пътнотранспортно произшествие, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". От пресц ...
В самоковското село Радуил се състоя благотворително състезание по биатлон в подкрепа на местния спортен клуб
В самоковското село Радуил се състоя любителско състезание по биатлон. В него се включиха над 100 деца и около 30 възрастни. Турнирът е с благотворителна цел, а събраните средства ...
Легендата на българския футбол Божил Колев представи автобиографичната си книга „От Черно море и ЦСКА до световния футбол“ в Добрич
Легендата на варненския и български футбол Божил Колев представи автобиографичната си книга „От Черно море и ЦСКА до световния футбол“ в Регионална библиотека “До ...
Тикер в 19:47 ч.
Още два български самолета F-16 Block 70 кацнаха в Трета авиационна база в Граф ...
Начало Контекст
126
България

Сладкарството е огромен океан - винаги могат да се направят нови и нови десерти, смята сладкарят шеф Рони Киркова

Сладкарството е един океан, който никога не свършва.Винаги могат да се направят нови и нови десерти.

| 18 Октомври 2025, 17:10 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Сладкарството е огромен океан - винаги могат да се направят нови и нови десерти, смята сладкарят шеф Рони Киркова
Сладкарството е огромен океан - винаги могат да се направят нови и нови десерти, смята сладкарят шеф Рони Киркова
Снимка © БТА

Сладкарството е един океан, който никога не свършва. Винаги могат да се направят нови и нови десерти. Това каза в интервю шеф сладкарят Рони Киркова. Тя решава да се занимава със сладкарство, след като преди това има сладкарница в Стара Загора.

„Отворих сладкарница „Адонай“ през 1993 година, тогава не бях сладкар и постепенно клиентите ме насочиха да започна да се занимавам с това, като ми даваха някои леки рецепти. Първоначално бях самоука, но с течение на времето постих много курсове и последните десет години се обучавах от световни и европейски шампиони в сладкарството“, разказва шеф сладкарят. И скромно допълва, че дори е била преподавател в една от най-престижните кулинарни академии в света- Le Cordon Bleu Paris. „Традицията в сладкарското изкуство на французите е най-доброто в света. И моето школуване във Франция ми помогна много в моето израстване като сладкар. Там ми се преобърна „чипът“ в разбирането ми за сладкарството, защото те влагат много сърце, емоция и живот в изработката на различни сладкиши“, разказа сладкарят.  

След като дълго време се учи и работи в чужбина, се завръща в България и в Стара Загора и възобновява сладкарница „Адонай“, където старозагорци и гостите на града могат да опитат това, което е научила да прави. Старая се да има за всеки вкус и да мога да угодя и на най-претенциозния клиент, казва шеф Киркова. И допълва, че според нея визията на десертите, които приготвя, също е много важна, защото „хората първо опитват с очи, а след това опитват и самия десерт. А вкусът също трябва да бъде феноменален, за да се запомни и да бъде неповторим, обяснява кулинарът. Но допълва, че „хората усещат, когато нещо е направено със сърце. А българинът обича сладкото“.

Любима рецепта сладкарят казва, че няма, „защото всяка рецепта е различна сама за себе си“. Но сладкарството за нея е посвещение, начин на живот, вдъхновение и радост. Мотивира я това да прави нови неща, да изпробва нови рецепти и с това да се развива. И въпреки че понякога съм уморена, защото сладкарството изисква и тежък физически труд, когато видя резултата, това ми дава сили да продължа напред, допълни шеф Киркова.

Според нея всяка домакиня може да забърка сладкото изкушение, любимо на мнозина, а именно кекс. Но трудността идва при неговото печене. „Важно е да познаваме фурната си и да имаме знания за някои техники при печене, които са много лесни“, каза сладкарят. Тя заяви, че тайната съставка е винаги да се готви с любов.

Шеф Киркова обясни, че е изследвала диетичното хранене и заяви, че най-важното е да обръщаме внимание на качеството на храната, с която се храним, както и на нейното количество. 

„Съвременното сладкарство намалява захарта, както и солта в кухнята. Важно е да не се лишаваме, но и да не прекаляваме“, обяснява сладкарката.  

Днес шеф Рони Киркова беше специален гост на шестия Празник на тиквата в старозагорското село Дълбоки. Тя представи пред присъстващите специално приготвен тиквен пай, шоколадова торта с тикви, десертчета с желатин от тиква и с мус от тиква. Според кулинара тиквата дава много възможности за работа с нея за различни по вид десерти, а и ястия. „Могат да се приготвят макарони от тиква, както и кескове с тиква. Всичко в сладкарството може да бъде изработено с тиква, стига този продукт да бъде любим на хората“, обясни сладкарят.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Движението при км 391 на път Симитли - Кресна се осъществява двупосочно в една лента заради катастрофа
За десета година в Радомир се отбеляза Денят на бозата
Адвокатите не само съветват и защитават, те са призовани да обсъждат всички обществено наболели въпроси
Над 160 автомобила са проверени в рамките на специализирана полицейска операция на територията на област Благоевград
Служители с немски и английски език, инженери и електротехници са сред най-търсените специалисти на пазара на труда в Русе
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Октомври
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Още два самолета F-16 Block 70 пристигнаха в България по договора от 2019 г.
Местен фокус
Мъж на 58 години е пострадал при катастрофата край Микре на главния път София – Варна
Контекст
Движението при км 391 на път Симитли - Кресна се осъществява двупосочно в една лента заради катастрофа
Основна линия
В самоковското село Радуил се състоя благотворително състезание по биатлон в подкрепа на местния спортен клуб
Местен фокус
Легендата на българския футбол Божил Колев представи автобиографичната си книга „От Черно море и ЦСКА до световния футбол“ в Добрич
В детайли
Дванадесета кампания „Капачки за бъдеще“ се проведе в Перник
Сфера
Обществената роля на адвоката и органите на адвокатурата за върховенството на правото обсъдиха на конференция в Трявна
Местен фокус
Ако управлението продължи по този начин, ще има сериозно социално напрежение, включително и политическо
На преден план
Международният мир е заложник на войната между Украйна и Русия, заявиха експерти на конференция „Европа и светът между мира и войната“
Основна линия
Важните теми от дневния ред на европейската левица обсъди Атанас Зафиров с европейски лидери в рамките на Конгреса на ПЕС
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2025 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2025 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.